Saxifrage u zatvorenom i briga za nju

Sofifrag u zatvorenom je jedna od najnepretresnijih sobnih biljaka. Prije svega, to je zbog činjenice da savršeno reagira na suhi zrak, što je tipično za moderne stanove, posebno tijekom sezone grijanja.

Istodobno, cvijet saksifrage osjeća se prilično ugodno dok je u sjeni ili polusjeni. Jedino treba paziti da na njega ne padnu izravne sunčeve zrake, jer na lišću mogu ostati opekline.

Vaša biljka saxifrage može se uzgajati u visećoj žardinjeri, a na njoj vise mnoge elegantne rozete. Cvijet brzo raste i lako se ukorjenjuje u tlu. Od svibnja do rujna počinje cvjetati malim "zvijezdama" blijedo ružičaste ili bijele nijanse.

Saxifrage, koji se ne može nazvati teškim za njegu, obično se postavlja na balkon ljeti. Za vrućeg vremena može se povremeno prskati. Ne preporučuje se brisanje prašine s lišća.

Što se tiče tla, ono mora biti plodno. Možete, na primjer, uzeti mješavinu travnjaka, humusa, lisnate zemlje i pijeska.

Kada uzgajate saxifrage, mogli biste naići na manje probleme. Ako njezino lišće postane blijedo, tada je temperatura previsoka. Ako postanu letargični i steknu žutu boju, tada vrijedi razmisliti o preplavljivanju tla i uvjetima niskih temperatura.

Ako tražite višegodišnju biljku, tada će se Arens saxifrage savršeno nositi s tim zadacima, što će savršeno ukrasiti vaš vrt. Za njega je lako brinuti i lijepo cvjeta.

 

Kategorija:Sobne biljke | Kamenika
Anna korisnička slika

I prije nego što sam dao grmlje svoje saksifrage, ona je nestala od mene. sad i uzmi nešto neugodno. oni kojima je davala darove uopće je nisu čuvali i umrla je ...namrštiti se