Kako posaditi češnjak da usrećite berbu?

Naravno, ako ste iskusna domaćica, tada će vam takvo pitanje poput "kako posaditi češnjak" biti prejednostavno i možda izazvati osmijeh, ali ako se tek počinjete "sprijateljiti" s vrtom, onda sljedeće preporuke sigurno će vam dobro doći. U ovom procesu nema ništa komplicirano ...

Odabiremo sjemenski materijal - za sadnju su prikladni samo zubi dobrih, velikih glava, pravilnog oblika, koji nisu prazni iznutra i u ljusci. Ne budite lijeni istražiti svaki zub!

Priprema tla za sadnju češnjaka:

  • trebali biste odabrati područja na kojima se izvorska topljena voda ne zadržava;
  • zemlju treba pripremiti na jesen - za kopanje;
  • prilikom kopanja - obavezno gnojite - složenim gnojivom ili amonijevim sulfatom (prema uputama);
  • poravnati tlo;
  • ocrtajte linije (razmak između redova trebao bi biti 45 cm).

Ako ćete saditi sorte zimskog češnjaka, to bi trebalo biti učinjeno krajem rujna i početkom listopada.
Klinčiće je potrebno posaditi tako da razmak između njih bude 10 cm, a dubina najmanje 8 cm (inače će postojati mogućnost smrzavanja vaših zasada).

Ako želite posaditi proljetnu sortu češnjaka, tada je vrijeme za to rano proljeće. U ovom slučaju, širina između redova je 30 cm, a između zuba - 8 cm. Zube treba posaditi na dubinu od 5 cm.
Ako je tlo suho, može se zalijevati vodom.

Kao što vidite, zapravo nema ništa komplicirano. Naravno, ne zaboravite na glavnu stvar - bilo koji posao u zemlji mora se obavljati s ljubavlju i iz srca, u dobrom raspoloženju, tada će vas berba zasigurno oduševiti i pobuditi zavist susjeda.

Kategorija:Rastući | Češnjak