Fotografije kukuruza i uvjeti uzgoja

Kukuruz, čija je fotografija blistava na Internetu i na stranicama vrtlarskih časopisa, jedna je od najpoželjnijih kultura za uzgoj, uzgoj u vašem vrtu, na parceli.

Morate odabrati kukuruz prema njegovim kvalitetama i uvjetima koji su mu potrebni, kukuruz, čija vam se fotografija svidjela, možda neće dati urod ako nije zasađen po potrebi.

Kukuruz je zeljasta jednogodišnja biljka koja se kod nas dugo uzgaja, ne raste samosjetvom i ne divlja. Klasje kukuruza može doseći tri metra, korijeni su mu dobro razvijeni, a stabljika nije šuplja.

Plod kukuruza je komprimirana kariopsa čija sjena može biti od svijetložute, ponekad bijele do svijetlo narančaste, ovisno o vrsti i sorti zasađene biljke. Ponekad možete pronaći egzotični crveni, ljubičasti, pa čak i plavi kukuruz.

Mjesto za kukuruz mora se pripremiti na jesen, uklanjajući sav korov i njihovo korijenje, opuštajući tlo i primjenjujući gnojivo. Ako primjenjujete organska gnojiva, tada ih treba primijeniti tijekom kopanja, a također i mineralna gnojiva. Mjesto za kukuruz mora biti dobro osunčano.

Ako je u vašoj regiji toplo, sjetva sjemena treba biti u vrlo dobro zagrijano tlo, počevši otprilike od kraja travnja. U svaku rupu treba staviti tri sjemenke na dubinu od tri centimetra, kad izbojci niknu, ostavljate samo dvije jake biljke.

Ako se vašem tlu treba dugo vremena da se zagrije, klima ne odgovara biljci koja voli sunce, tada možete pokušati uzgajati kukuruz kroz sadnice. Za to se sjeme kukuruza sije u tresetne ili papirnate čaše s hranjivom smjesom na dubinu ne veću od tri centimetra i posipa pijeskom. Tjedan dana prije sadnje sadnica treba je hraniti i saditi vrlo pažljivo, jer biljka ne podnosi presađivanje dobro.

Tlo ispod kukuruza mora se redovito rahliti i uklanjati korov, a štetnici se ne smiju pojavljivati ​​na biljci. Kukuruz treba zalijevati umjereno, ali redovito, stagnacija vode ne smije biti dopuštena. U podnožju biljke možete stvoriti kuglu tla, koja je bolja za zadržavanje vlage u vrućim danima.

Kategorija:Vrt | Kukuruz
Korisnički avatar Wika

Jednom smo pokušali uzgajati kukuruz u vrtu. Pokušaj je okrunjen poluuspjehom: pojavili su se klipovi, ali nisu imali vremena sazrijeti. Više je ne sjedamo kako se ne bismo uzrujali.

Avatar upravitelja88

Najnepretencioznija kultura čija je žetva uvijek velika. Ali kukuruz kokica nikad ne raste velik. Glavice kupusa srednje su veličine i okusa. Iako je jedan dovoljan za 3 porcije kukuruza šećera.

Allain avatar

Po mom mišljenju, kukuruz nije najpripadnija kultura koja se može posaditi u vrtu. Čak i naj lijeniji vlasnik može ga uzgajati. Stalno sadimo kukuruz, rani obvezni i krmni kukuruz za životinje.

Korisnički avatar Olia1221

Kukuruz uzgajamo sami u svom vrtu. Ali imam pitanje za vas: obični kukuruz raste normalno, ali onaj za kokice je loš. Možda ne sazrije u potpunosti, ali kokice se od nje ne prave, zrna se ne lome. Koji je razlog?