Listovi salate

Listovi salate popularni su tijekom cijele godine. Usjevi salate jednogodišnje su biljke. Uključuju salatu, kineski kupus, potočarku, senf, kopar, špinat itd. Postoji preko 100 vrsta salate u različitim bojama i oblicima.

Salata, glavna salata mora se uzgajati u staklenicima i na otvorenom terenu kao kompaktori i neovisni usjevi. Salata je biljka koja voli svjetlost i otporan je na hladnoću. Mlade biljke salate podnose mraz od oko 1-2 stupnja. Zahvaljujući toj prednosti, salata se na otvoreno tlo može sijati u rano proljeće i jesen. Moguća je i ozima sjetva.

Najbolja temperatura za normalan rast i razvoj biljaka je 10-17 stupnjeva. Po suhom i vrućem vremenu salata brzo puca i daje vrlo malo proizvodnje.

Salatu treba saditi vrlo fino, tada lišće manje trune i oštećeno je gljivičnim bolestima. Briga za salatu sastoji se od redovitog zalijevanja, posebno po vrućem vremenu. Lišće se ne smije vlažiti kako bi se izbjegle gljivične bolesti. Zelena salata raste vrlo brzo, pa se gnojiva primjenjuju u malim količinama.

Salatu je bolje sakupljati rano ujutro i salatu odmah ohladiti, tada biljka zadržava svježinu i duže se transportira.

Listovi salate su dijetetski i ukusni. Salata ima malo kalorija, bogata je vitaminima i mineralima. Ova se kultura sada smatra uistinu popularnom. Salata se može savršeno uzgajati čak i na prozorskoj dasci, pod određenim uvjetima.

Kategorija:Rastući | Salata
Foxi avatar

Ne primjenjujem nikakva gnojiva, a salata i dalje dobro uspijeva na mojoj parceli. Što se tiče uzgoja na prozorskoj dasci, čini mi se da je ideja neuspješna.

Korisnički avatar yana21

A moja salata je stalno gorka, čak i kad gnojiva ne stavljam u zemlju ... svejedno (što bi moglo biti?

Annettt avatar

Gorčina u lišću salate povezana je s godinama. Stoga salatu morate sijati na nekoliko datuma i sakupljati prve i najranije lišće.

Korisnički avatar yana21

Puno vam hvala na odgovoru, znat ću! I savjetovano mi je da odgodim s humusom i gnojivom - nije riječ o njemu, zar ne?