Kada saditi kukuruz?

Neiskusni vrtlari ili vrtlari početnici pitaju se kada treba posaditi koju biljku, u koje vrijeme, na kojoj temperaturi, na kojem tlu, kako bi žetva bila dobra, kako ne bi smrzla i ne zakasnila sa sjetvom.

To se odnosi i na biljke poput kukuruza. Kada saditi kukuruz?

Kukuruz je prilično termofilna biljka, koja obično sjedi na kalendarskim datumima negdje od 1 moje do 15. Ali to nisu točni datumi, jer njegova sadnja ovisi o temperaturi okoline. Temperatura tla tijekom sadnje na dubini od 10 centimetara trebala bi biti najmanje - 10-12 stupnjeva. To je glavni kriterij kada treba saditi kukuruz. Ako su sjemenke hladne, ili će se smrznuti, ili će se njihov rast jako usporiti, što također neće imati blagotvoran učinak na žetvu. Stoga je bolje pričekati tople dane i ne eksperimentirati sa sadnjom, čim se snijeg otopi.

Kukuruz se može prvo saditi u čaše za sadnice. Prije toga, sjeme se obično namoči u vodi ili u vodi uz dodatak stimulatora rasta. Nakon što sjeme nikne, postaje jasno koje će sjeme sigurno rasti, a koje ne treba ni saditi. Proklijalo sjeme sadi se u zemlju ili u čaše. Ako je kukuruz potrebno uzgajati ranije, može se saditi u staklenicima ili staklenicima. Tamo je temperatura zraka i tla puno viša, a uz kratkotrajne mrazove kukuruz nije u opasnosti.

Sjeme se sadi na međusobnoj udaljenosti od 30-40 centimetara, a između redova 70 centimetara.

Također je vrijedno zapamtiti da se stočna hrana i kukuruz šećerac ne smiju saditi jedni pored drugih, jer će se njihov okus potpuno promijeniti ne na bolje, a usjev će biti pokvarjen.

Kategorija:Rastući | kukuruz
Korisnički avatar kotik_n

pozitivni aspekti kukuruza, da se može saditi zajedno s glavnim zasadima povrća, glavno je biti oprezan s koje strane sunce sja