Kako se brinuti za krušku

Čini se da teško može biti uzgoj i briga o običnim voćkama, poput kruške? Ali kao i svako drugo drvo, i kruška u svom uzgoju zahtijeva poštivanje nekoliko pravila i dobar plod. Jedan od poznatih francuskih voćara rekao je još u 17. stoljeću da niti jedan vrt ne može biti potpun bez kruške. A u davna su vremena krušku nazivali plodom bogova.

Pa kako se brinuti za krušku tako da nam ovo voće bogova bude uvijek na stolu?

Prvo, vrlo je važno posaditi drvo na svijetlom mjestu, jer kruška cvjeta samo na dobro osvijetljenim mjestima i zato izdašno plodi.

Drugo, kruška mora biti oblikovana tako da sunce pada na svaki list i na svaku grančicu. Pogotovo ujutro, kada se u lišću odvijaju svi najvažniji procesi za zdravlje i plod. Zbog nedostatka svjetlosti na određenim granama, cvijeće se neće razvijati, a samim tim i plodovi. Stoga se grane koje ulaze unutar stabla moraju odrezati. Pa, ni u kom slučaju sama kruška ne smije biti zasađena uza zid - jednostavno vas neće oduševiti svojim sočnim plodovima.

Treće, samo u najjačoj suši kruška se može zalijevati dodatnom vodom. U uobičajene dane bez kiše, kruška će svojim dugim korijenjem vaditi zemlju iz zemlje. Zemlja u blizini stabla mora se povremeno popustiti.

Četvrto, kao i svaka biljka, i kruška se treba hraniti, moguće je samo jednom godišnje - mineralnim i organskim gnojivima koja sadrže dušik.

Ova jednostavna osnovna pravila njege mogu se razlikovati odgovorima na pitanje kako se brinuti za krušku.
 

Kategorija:Vrt | Kruška
Avatar upravitelja88

Kruška je jako razmažena. Ali ne bih rekao da previše voli sunce. Ovdje raste iza niza jablana i još nije visoko narastao, ali dobro donosi plodove unatoč potamnjenju. U proljeće je potrebno ukopati i primijeniti gnojivo.