Jagode maline - voće prije zime

Prekrasne bobice na grmu maline, koje na prvi pogled podsjećaju na obris jagode, zapravo je tako posebna sorta malina - jagoda malina. Mnogi bi mogli pomisliti da je ova vrsta sorte rođena križanjem jagoda i malina, ali to nije slučaj. Ovo je samo posebno uzgojena sorta koja je čista malina, bez nečistoća.

Da biste u svom vrtu uzgajali maline od jagoda, naoružajte se primarnim znanjem o tome. Dakle, ovo je grm visine 30-60 cm, koji je prilično nepretenciozan u odabiru tla, ima kuglasti grm, grane s trnjem i lijepe bijele cvjetove. Ova sorta donosi plodove u kolovozu s prilično velikim količinama bobica. Najveće svijetlocrvene bobice dozrijevaju na stabljikama prve godine. Jagode maline u nekim dijelovima zemlje donose plodove do mraza. Treba napomenuti da se crvene bobice ne nalaze uvijek na malinama, ako takve sorte jagoda malina, čiji plodovi daju bordo i žute nijanse.

Kako razmnožavati takve maline? Dovoljno jednostavno! Iskopajte grmlje rano u proljeće ili jesen i podijelite, a zatim posadite na novo mjesto.

Zimovanje malina od jagoda moguće je samo pod pokrovom, tako da grmlje ne smrzne. Ako zatvorite maline na zimu, tada će vam savršeno roditi cijelu iduću godinu.

Okus jagoda malina je inferioran od običnih, pa sorta nije toliko popularna u Rusiji. Često se koristi kao ukrasni zbog lijepog cvjetanja, ograde i zidovi kuće pleteni su od takvih malina - izgleda nevjerojatno i još uvijek daje plodove prije zime. Isplativo je uzgajati takvu sortu na svom mjestu.

Kategorija:Bobice | Maline
Korisnički avatar kotik_n

moja prva misao kad sam pogledao naslov bila je upravo ukrštanje malina i jagoda: "Pitam se kako su to uspjeli?"))))